matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność
Wiper:
m
2
− 5m + 6 < 0
26 lis 22:44
Kejt:
policz deltę i pierwiastki.
26 lis 22:44
Beti:
obliczasz deltę i m
1
, m
2
a potem rysujesz wykres
26 lis 22:45
irena_1:
Δ=25−24=1
5−1
5+1
m
1
=
=2 lub m
2
=
=3
2
2
m ∊ (2; 3)
26 lis 22:45