26 lis 22:25
MQ: Rysunek jest narysowany źle.
| | y | |
Skoro sin α = |
| , to półproste powinny przechodzić przez punkty przecięcia okręgu o |
| | r | |
promieniu r=3 z prostą y=2.
26 lis 22:29
sddd: dziękuję bardzo


w takim razie to już wiem, a dlaczego jedna z półprostych jest zaznaczona
na zielono i jest tam jakiś kąt i ogólnie o co chodzi z tymi wszystkimi zielonymi rzeczami?
(mam nadzieję, że zrozumiesz)
26 lis 22:33
MQ: Bo masz dwa punkty przecięcia, więc masz dwa rozwiązania −− dwa kąty.
Zaznaczone są na zielono (żeby było ładnie?), żeby pokazać o które kąty chodzi.
Kąt zawsze mierzysz od półprostej OX przeciwnie do wskazówek zegara.
26 lis 22:36
sddd: żeby było ładnie haha
kochany jesteś, już rozumiem! dzięki bardzo
26 lis 22:37