GEOMETRIA
Błagający o Pomoc;: Geometria
daniel: Narysuj dowolny kąt ostry i oznacz go literą α. Dorysuj takie Kąty β ,γ ,δ ,aby
spełnione były
warunki:
− kąty α iβ są przyległe
−kąty α i γ są wierzchołkowe
−kąty α i δ są odpowiadające.
Z GÓRY DZIĘKI
26 lis 21:54
krystek':
26 lis 21:57
krystek': narysowałem kąt ostry,z resztą powinieneś sobie poradzić.
26 lis 21:58
krystek': studiuję matematykę stosowaną i płakać mi się chce, gdy widzę, że ktoś nie potrafi rozwiązać
tak prostego zadania.
26 lis 22:26
Mila:
α,β kąty przyległe
α+β=180
0
26 lis 22:26
Mila:
α,β= para kątów wierzchołkowych; α=β
γ,δ − para kątów wierzchołkowych; γ=δ
α+β+γ+δ=360
0
26 lis 22:30
Beti:
26 lis 22:35
mmmm: αβγδ∊∊∊∊∞∞
13 gru 19:33
FG:
γδΔGG
17 lis 17:16
cs go : kąty α i β są przyległe
kąty α i γ są wierzchołkowe
kąty α i δ są odpowiadające
11 gru 18:56