matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moduły
Firek:
|3x+6| + |7x+14|=10
26 lis 21:45
Aga1.:
Korzystam ze wzoru Ia*bI=IaI*IbI I3I*Ix+2I+I7I*Ix+2I=10 3Ix+2I+7Ix+2I=10 10Ix+2I=10 //:10 Ix+2I=1 Dalej sobie poradzisz
26 lis 22:17