matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria I Gimazjum:)
daniel:
UPRZEJMIE PROSZĘ O POMOC
O ile minut kątowych obróci się wskazówka godzinowa w ciągu minuty? 1 stopień to 60 minut kątowych .
26 lis 21:38
irena_1:
1
W ciągu 1 godziny −
*360
0
=30
0
12
1
W ciągu 1 minuty −
*30
0
=0,5
0
=30'
60
26 lis 22:35