matematykaszkolna.pl
Kto pomoże mi w zadaniu z algorytmów Forda-Fultersona?? Damian: rysunekzad. wyznacz najkrótszą drogę z wierzchołka A→G Pytanie kieruję do studentów i nauczycieli emotka |AB| = 30 |AC| = 50 |BC| =19 |BD| = 6 |BE| = 40 |CD| = 12 |CF| = 10 |DE| = 35 |DF| = 23 |EF| = 11 |EG| = 8 |FG| = 20
21 maj 19:42
Damian: ktoś zna te algorytmy emotka
21 maj 19:55
Basia: Zajrzyj tu: http://wazniak.mimuw.edu.pl/index.php?title=Zaawansowane_algorytmy_i_struktury_danych/Wyk%C5%82ad_9 To jest algorytm dla komputera. Masz go napisać ? Czy liczyć "na piechotę" ? "Na piechotę" to wariactwo.
21 maj 20:05
Damian: Wiec niestety mam go policzyc Wiem ze to troche roboty ale cóż... Mam ręcznie znaleść najkrótszą drogę...
21 maj 20:16
Basia: Jeśli przy pomocy tego algorytmu, to po prostu musisz zabawić się w komputer i wykonać po kolei te instrukcje zapisane w pętli "for" i pętli "while". Nie widzę innego sposobu, chociaż oczywiście widzę, że najkrótsza droga to ABEG=78.
21 maj 20:22
Damian: niestety nie wiem jak sie zabrac za to... wiem tylko ze wybierając najkrótsza drogę nie powinno sie sugerowac wartosciami odcinków...
22 maj 13:34
sylwia gdańsk: skad macie takie zadanie?
22 maj 14:22
Damian: to moje zadanie ze studiów emotka Ciężkie matematyka dyskretna − taki dział emotka
22 maj 15:18