matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
|x-2y|+|y-2x|=0
Daria:
Hej nie mam pomysłu na rozwiązanie tego zadania : |x−2y|+|y−2x|=0 Czy ktos mi pomoże ?
26 lis 21:17
AC:
x−2y=0 ⋀ y−2x=0⇒ x=0 ⋀ y=0
26 lis 21:20