matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania i nierównosci
pomóżcie:
Rozwiąż równania i nierówności : a) −x
2
+6x−9=0 b) 5x(x+1) + 3 =x(2x+5) c) (x−3)
2
+3 <5 d) (x+1)
2
−4≥−2x−3 e) (x−1)
2
+ (x−2)
2
+(x+3)
2
=9 f) x(x+14) > 7(2x−1)
26 lis 21:10
pomóżcie:
prosze o rozpisanie
26 lis 21:12