matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc
Krystian:
π
1
cos
2
(π −
) =
4
4
π
cos(π −
) = t
4
1
t
2
=
4
1
t
1
=
2
π
π
x−
=
+ 2kπ
4
3
1
t
2
= −
2
π
2
2
x−
=
π + 2kπ −−−− Chcialbym sie dowiedziec skad sie bierze tutaj wartosc
π
4
3
3
Dziekuje za pomoc.
26 lis 20:58
Krystian:
?
26 lis 21:11
ZKS:
π
π
π
1
cos
2
(π −
) = (−cos(
))
2
= cos
2
(
) =
4
4
4
2
26 lis 21:46