sin2x
bartek: Czy sin2x=2sinx? Jeśli tak to dlaczego?
26 lis 20:41
Ajtek:
To jest zadanie czy pytanie, bo nie bardzo rozumiem?
26 lis 20:45
bartek: Mam zadanie z trygonometrii i rozwiązując lewą strona wygląda tak.
| sin2x | | cosx | | 2sinx*cosx*cosx | |
| * |
| = |
| |
| 1+cosx | | 1+cosx | | ... | |
26 lis 20:50
bartek: Nie wiem jak sin2x został 2sinx
26 lis 20:50
Ajtek:
No i gitara wygląda.
26 lis 20:51
Ajtek:
sin2x=2sinx*cosx

.
26 lis 20:52
Mila:

y=sin2x zielony wykres
y=2sinx czerwony
26 lis 20:52
bartek: sin2x=2sinx*cosx .
Oto chodziło, zadanie robiliśmy na lekcji i teraz patrze jak wyszło. Muszę patrzeć uważniej na
te wzory

/. Dzięki za pomoc.
26 lis 20:57
Ajtek:
Najlepiej je zapamiętać

.
26 lis 20:58