matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jghjg
Edit:
Liczby (8,2
x
,16) tworzą w podanej kolejności ciąg geometryczny. Liczba x jest równa: A.2
5
B.
2
7
C.
2
D.7
26 lis 20:10
Kpt. Sanders:
a
1
, a
2
, a
3
a
3
a
2
=
=q
a
2
a
1
16
2
x
=
2
x
8
(2
x
)
2
=16*8 2
2x
=128 2
2x
=2
?
2x=? x=...
26 lis 20:14