matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak rozwiązać
Kav:
Jak rozwiązać takie równanie: e
x
*(2x−x
2
)=0
26 lis 20:04
asdf:
21 lis 14:30
Janek191:
e
x
≠ 0 e
x
*( 2 x − x
2
) = 0 / : e
x
2x − x
2
= 0 x*( 2 − x) = 0 x = 0 lub x = 2 =============
21 lis 14:57