matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rffdf
Edit:
2n+2
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym an=
wyraz an−1 jest równy
n
2
2n+1
n
2
−1
2n+1
n
2
2n
n
2
−1
2n
n
2
−2n+1
może mi to ktoś wytłumaczyć?
26 lis 20:01
Mati_gg9225535:
za n podstawiasz (n−1)
2(n−1) + 2
a
n
=
(n−1)
2
26 lis 20:02
krystek:
2(n−1)+2
a
n−1
=
(n−1)
2
26 lis 20:03