POMOCY!
zizou555: Suma dlugosci dwoch bokow trojkata jest rowna 19cm,a jego pole wynosi 36cmkw.Promien okregu
wpisanego w ten trojkat wynosi 2cm,a promien okregu opisanego na tym trojkacie wynosi
1058.Oblicz dlugosci tego trojkata.
21 maj 19:16
zizou555: pomoze ktos?
21 maj 19:30
zizou555: Suma dlugosci dwoch bokow trojkata jest rowna 19cm,a jego pole wynosi 36cmkw.Promien okregu
wpisanego w ten trojkat wynosi 2cm,a promien okregu opisanego na tym trojkacie wynosi
1058.Oblicz dlugosci tego trojkata.
21 maj 19:45
21 maj 20:38
zizou555: potrafi ktos to zrobic
21 maj 20:43
Bogdan:
To ile wynosi długość promienia okręgu opisanego?
Co to jest długość trójkąta?
Podaj wzór na pole trójkąta, w którym występuje r − długość promienia okręgu wpisanego
i wzór na pole trójkąta, w którym występuje R − długość promienia okręgu opisanego.
21 maj 20:46
zizou555: Suma dlugosci dwoch bokow trojkata jest rowna 19cm,a jego pole wynosi 36cmkw.Promien okregu
wpisanego w ten trojkat wynosi 2cm,a promien okregu opisanego na tym trojkacie wynosi
1058.Oblicz dlugosci tego trojkata.
Pole trójkąta wpisanego w okrąg: P = abc4R
Pole trójkąta opisanego na okręgu: P = a+b+c2*r
21 maj 20:51
Bogdan:
Dobrze, ale co to znaczy − "oblicz długości tego trójkąta"
| | a + b + c | |
Wstaw do wzoru P = |
| r swoje dane i oblicz c. |
| | 2 | |
21 maj 20:53
zizou555: *Oblicz dlugosci bokow tego trojkata
21 maj 20:54
Bogdan:
To teraz oblicz c
21 maj 20:58
aloo777:
21 maj 20:59
Bogdan:
Przyjmij, że a + b = 19
21 maj 20:59
zizou555: wychodzi takie cos
P=abc42,5
P=a+b+c
21 maj 21:00
Bogdan:
| | a + b + c | |
Jeszcze raz. Do wzoru P = |
| r wstaw P = 36, a + b = 19, r = 2, oblicz c. |
| | 2 | |
21 maj 21:04
Bogdan:
Obliczyłeś?
21 maj 21:14
Bogdan:
| | 19 + c | |
Jeśli 36 = |
| * 2, to c = ? |
| | 2 | |
21 maj 21:24
Bogdan:
Spodziewałeś się gotowego rozwiązania?
21 maj 21:31