matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dobrze? Prawdopodobieństwo
:):
W urnie znajduje sie 3 kule białe, 3 czarne i 5 zielonych. Oblicz prawdopodobieństwo wylosowania kuli czarnej. czyli Ω=10 A=2 B=3 C=5 więc P(C)=
C
Ω
26 lis 19:02
:):
2 kule białe nie 3
26 lis 19:02