...
:):
Rzucamy trzy razy monetą. Wypisz wyniki sprzyjające zdarzeniom:
a) A−reszka wypadła dokładnie dwa razy
b) B−wypadły dwa orły
c) C−wypadły co najmniej dwie reszki
d) C'
26 lis 18:19
:): I tam jeszcze jest oblicz prawdopodobieństwo zdarzeń A,B,C,C'
26 lis 18:24
:): Chyba rozumiem ale nie wiem czy tak więc najpeirw wypisze te zbiory
A− {(r.r.o)(r,o,r)(o,r,r)}
B−{(o,o,r)(r,o,o)(o,r,r)}
C−{(r,r,r)(r,r,o)(r,o,r)(o,r,r)}
i potem
Ω=10
A=3
B=3
C=4
i obliczamy P(A)=AΩ
Tak to ma wyglądać?
26 lis 18:47
:): a tu nie Ω=10 tylko 8 bo wszystkich możliwości mamy 8 tak?
26 lis 19:03