matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
Agnieszka:
(3
5
x9
2
)x81= Podstawa ma być 3
26 lis 18:10
Krzysiek :
9
2
=(3
2
)
2
=3
4
b0 9=3
2
81=3
4
to bedzie 3
5
*3
4
*3
4
co robimy jak mamy jednakowe podstawy z wykladnikami poteg. jak to bedziesz wiedziec to masz odpowiedz .
26 lis 20:43