Zadanie
ABC: Dany jest czworokąt ABCD o wierzchołkach A = (−2, −2) B = (2,1) C = (3, 5) D = (−1, 2)
a) wykaż, że czworokąt ABCD jest równoległobokiem
b) Oblicz pole tego równoległoboku
Czy w a wystarczy policzyć długości odcinków i jeśli będzie jedna para z równymi długościami i
druga para z równymi długościami, to czy wystarczy to do wykazania, że to równoległobok?
26 lis 17:29
ABC: pomoże ktoś?
26 lis 18:57
Krzysiek : Nie wystarczy policzyc dlugosci odcinkow . trzeba jeszcze wykazac z eprzeciwlegle boki sa
rownolegle czyli proste ktore leza na przeciw siebie sa rownolegle
26 lis 20:54
Skipper:
... a narysuj inny czworokąt wiedząc, że boki leżace naprzeciwko siebie są parami równe −
26 lis 21:05