| x | π | |||
3ctg( | − | )=√3 jeśli x∊(−10π,−π) | ||
| 3 | 2 |
| x | π | π | |||
− | = | +kπ | |||
| 3 | 2 | 18 |
| x | 10π | ||
= | +kπ | ||
| 3 | 18 |
| 10π | ||
x= | +3kπ | |
| 6 |
| 10π | 10π−54π | −44π | π | |||||
odp x= | +3π*(−3)= | = | =−7 | |||||
| 6 | 6 | 6 | 3 |
| 10π | 10π | 10π−36π | −26π | π | ||||||
x= | +3π*(−2)= | −6π= | = | =−4 | ||||||
| 6 | 6 | 6 | 6 | 3 |
| 10π | 10π | −18π | −8π | π | ||||||
x= | +3π*(−1)= | − | = | =−1 | ||||||
| 6 | 6 | 3 | 6 | 3 |
| x | π | √3 | ||||
3ctg( | − | )= | jeśli x∊(−10π,−π) | |||
| 3 | 2 | 3 |
| x | π | π | |||
− | = | +kπ | |||
| 3 | 2 | 3 |
| x | 5π | ||
= | +kπ | ||
| 3 | 6 |
| 5π | ||
x= | +3kπ=2,5π+3kπ | |
| 2 |
| x | π | |||
3ctg( | − | )=√3 | ||
| 3 | 2 |
| x | π | π | ||||
ctg( | − | ) = ctg | ||||
| 3 | 2 | 3 |
| x | 5π | ||
= | + kπ | ||
| 3 | 6 |
| 5π | ||
x = | + 3kπ | |
| 2 |