matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
Ania:
lnx
Jak mam interpretować takie równanie lim
1−x
2
x→0
+
26 lis 16:31
Ania:
halo...
26 lis 16:35
Patryk:
chyba −
∞
26 lis 16:44
pigor:
... z wykresu funkcji
y=lnx
widać,.że
lnx
−
∞
lim
x→0
+
= [
] =
−
∞
... i tyle . ...
1−x
2
1
26 lis 16:48