matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie plaszczyzny i prostej
Karolina:
Znaleźć równanie płaszczyzny zawierające proste L
1
i L
2
⎧
x
1
− 2x
2
+ x
3
− 2 = 0
L
1
=
⎩
2x
1
− x
2
+ x
3
+ 1 = 0
x
1
− 1
x
2
+ 2
x
3
− 2
i L
2
=
=
=
Nie wiem jak sie za to zabrac
1
−1
3
26 lis 15:47