układ równań
układ równań [madzia]: 2x+y>6
6x−2y≥8
Proszę o pomoc lub wskazówki nie wiem jak zrobić ten układ

czy to metodą podstawiania moge

jak sie to oblicza z tymi znakami większości?
21 maj 17:34
układ równań [madzia]: napiszcie co mam z tym zrobić dalej bo niewiem prosze
21 maj 17:50
układ równań [madzia]: ciepło na polq dlatego tuu pustki na forum heh
21 maj 17:53
układ równań [madzia]: pomóżcie
21 maj 18:22
Basia: rozwiązujesz metodą graficzną
y > −2x+6
2y ≤ 6x−8 /:2
y > −2x+6
y ≤ 3x−4
rysujesz prostą
y = −2x+6
i zaznaczasz stronę tej prostej (w górę od prostej i bez niej)
rysujesz prostą
y = 3x+4
i zaznaczasz półpłaszczyznę (w dół od prostej i z nią)
zbiorem rozwiązań jest część wspólna zaznaczonych obszarów
21 maj 18:28
układ równań [madzia]: dziękuje Ci , tylko tam ma być y=3x−4 prawda?
czyli zawsze jak są te znaki większości to bedzie metoda graficzna ?
21 maj 19:32
układ równań [madzia]:

tak ma wyglądać ten układ?
21 maj 20:22
układ równań [madzia]: aha spoko
21 maj 20:31
układ równań [madzia]: jutro pisze poprawe prosze pomoż Basiu
zdaje na ocene dst a nie kumam tego ...
21 maj 20:36
Basia: Tak oczywiście. Spróbuję to narysować, ale...............................
Do talentów plastycznych nie należę.
21 maj 20:42
Basia:

część wspólna to i czerwone i niebieskie czyli ∡ASC bez ramienia SC
21 maj 20:52