ggg
patryk: (x2−4x+1)(x−3)≥0 jak to rozwiazac? kojarze cos ze jak jest x3 to za x2 podstawia sie t
ale nie wiem co z samym x zrobic, podpowie ktos?
26 lis 13:47
Kejt: to nie to

dalej to będzie tak:
x
2−4x+1=0 v x−3=0
i teraz liczysz miejsca zerowe, potem rysujesz przybliżony wykres i piszesz przedziały..
26 lis 13:48
Jolanta: jak zaznaczysz miejsca zerowe to wykres rysujesz od prawej strony od góry (bo x3 a>0)i
przechodzisz przez miejsca zerowe
26 lis 13:50
patryk: aaaaa dzieki
26 lis 13:51
Jolanta: jeszcze jedno jeżeli w zadaniu masz pierwiastki parzystokrotne np x1=3 x2=3 to wykres nie
przechodzi tylko sie odbija prze nieparzystokrotne przechodzi
26 lis 13:58