wyznacz pracę
paulina: Proszę o pomoc, liczę na jakieś wskazówki, bo nie mam pojęcia jak to ruszyć.
Na cząstkę działa siła skierowana wzdłuż osi x, dana wzorem: F = F0(x/x0 – 1). Wyznaczyć
pracę,
wykonaną przez tę siłę w czasie przemieszczania cząstki z punktu o współrzędnej x = 0 do x =
2x0: a) na
podstawie wykresu F(x), b) całkując F(x).
26 lis 13:36
AC:
| | x | | x2 | |
W=∫F*rdr = ∫ F0( |
| −1)xdx =F0( |
| − x)|02x0= |
| | x0 | | 2x0 | |
26 lis 14:28
paulina: a jakiś komentarz?
prosiłam o wskazówki a dostałam jak mniemam gotowca z którego nic nie wiem...
26 lis 14:57
kasia:
25 mar 21:46