oblicz P(A∩B).
hejja: o zdarzeniach losowych A i B wiemy ze P(B)=23 i P(A∪B)=P(A')=34.oblicz P(A∩B).
26 lis 12:50
Kejt:
P(A)=1−P(A')
i teraz lecisz ze wzoru:
P(AnB)=P(A)+P(B)−P(AuB)
26 lis 12:54
hejja: nalezy wziac
14+
23−
34 i to sie rowna 0
26 lis 13:05
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak

niby czemu ma się = 0
26 lis 13:07
hejja: bo −24+23=0 ja tak to rozumiem
26 lis 13:09
Artur_z_miasta_Neptuna:
tak

od kiedy
| | 2 | | 2 | |
− |
| + |
| = 0  |
| | 4 | | 3 | |
26 lis 13:11
hejja: to −
47
26 lis 13:13
Piotr:
26 lis 13:14
Kejt:
26 lis 13:15
hejja:
26 lis 13:16
Piotr:
oj tak sie bawic nie bedziemy.
26 lis 13:18
Kejt: powodzenia z zadaniem w takim razie.
26 lis 13:19
hejja: wole sam do tego dojsc niz dostawac cos w stylu

bo nie sztuka posmiac sie z
kogos kto nie umie.
26 lis 13:22
Aga1.: Nie pomagamy osobom niekulturalnym, niech to będzie dewizą ludzi pomagających.Ktoś kultury musi
uczyć.
26 lis 13:22
Kejt: to nie jest śmianie się, raczej załamanie nad tym, że uczeń(gimnazjum? liceum?) nie wie, że
mając ułamki:
| | 2 | | 2 | |
− |
| + |
| musi przed dodaniem ich do siebie //odjęciem |
| | 4 | | 3 | |
doprowadzić je do wspólnego mianownika
wybacz, ale jak masz problem z takimi rzeczami to należy cofnąć się do podstawówki, my nie
jesteśmy w stanie nadrobić w jednym poście Twoich zaległości z kilku lat.
Ponadto, my nie jesteśmy w stosunku do Ciebie wulgarni w ogóle, a Ty wobec nas owszem i nic,
powtarzam nic, nie daje Ci prawa do takiego zachowania.
26 lis 13:26
Piotr:
Aga1,
Kejt
26 lis 13:28