matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
liczbe U{2^{52}-2^{51}}{2^{48}*p{2}} zapisz w postaci 2 u{k}{l},gdzie k i l sa l
nhbj:
2
52
−2
51
liczbe
zapisz w postaci 2
k
l
,gdzie k i l sa liczbami
2
48
*
√
2
calkowitymi. Wie ktos moze z jakiej to matury
26 lis 12:44
irena_1:
2
51
(2−1)
=2
51
:2
48,5
=2
51−48,5
=2
2,5
=2
5
2
2
48
*2
1
2
26 lis 12:48
nhbj:
i to koniec zadania
26 lis 12:51
nhbj:
a skąd się wzięło w liczniku (2−1)
26 lis 12:54