Funkcja f, określona wzorem f x = − x^2- 3x −4, przyjmuje wartości ujemne jedyni
Kamcia: Funkcja f, określona wzorem f x = − x2− 3x −4, przyjmuje wartości ujemne jedyni
26 lis 11:41
Kamcia: maly blad powinno byc tak: f x = x2− 3x −4,
26 lis 11:42
Kejt:
f(x)=x2−3x−4
x2−3x−4<0
Δ=32−4*(−4)*1=9+16=25
√Δ=5
x1=...
x2=...
dokończ..
26 lis 11:46
Kejt:

a w sumie nudzi mi się..:
jest ujemne dla x∊(−1;4)
odp.:
f(x)<0 ⇔ x∊(−1;4)
26 lis 11:56
anita: f(x)=−(x−1)(x+3)
14 maj 15:16
aniabb: a jakie polecenie?
14 maj 15:19