zadania prosze o pomoc
ANIA14: zad1.
loteria sklada sie z 40losow : pieciu losow umozliwiajacych wygranie po 20zl. dziesieciu losow
umozliwiajacych wygranie po 10zl i dwudziestu pieciu losow pustych. kupujemy dwa losy. ile
mamy mozliwosci wygrania 20 zl.?
zad.2
rzucamy dwa razy szescienna kostka do gry . Zdarzenia A oznacza− "suma wyrzuconych oczek wynosi
8", zdarzenie B−"za pierwszym razem wypadna 3 oczka" , C−"za drugim razem wypadnie liczba
oczek podzielna przez 3"
A)oblicz prawdopodobienstwo zdarzen A,B i C.
B) oblicz prawdopodobienstwo zdarzenia A pod warunkiem ze zaszlo zdarzenie C.
zad.8.
w loterii jest 10 losow , w tym 3 wygrywajace . ciagniemy kolejno 2 losy oblicz
prawdopodobienstwo wyciagniecia dwoch losow pustych.
26 lis 09:11
26 lis 09:12
aniabb: zad8 . 7*6/10*9 = 7/15
26 lis 09:13
irena_1: 2.
A={26, 35, 44, 53, 62}
B={31, 32, 33, ..., 36}
C={13, 23, 33, ..., 63, 16, 26, ..., 66}
A ∩ C={26}
| | P(A∩C) | | 136 | | 3 | | 1 | |
P(A/C)= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | P(C) | | 13 | | 36 | | 12 | |
26 lis 09:17
irena_1: 1.
Losujemy jeden los z wygraną 20zł i jeden pusty lub 2 losy z wygraną 10zł
26 lis 09:23
ANIA14: w zadaniu drugim nie rozumiem co ma byc w miejsce kropek

?
26 lis 18:07
ANIA14: w zadaniu drugim nie rozumiem co ma byc w miejsce kropek

?
26 lis 18:10
ANIA14: co ma byc w miejsce kropek
27 lis 12:01
irena_1:
B={31, 32, 33, 34, 35, 36}
C={13, 23, 33, 43, 53, 63, 16, 26, 36, 46, 56, 66}
27 lis 12:19
ANIA14: o jej brakowalo mi 46 w c i dlatego cos mi nie pasowalo buziak
27 lis 12:22
irena_1:
27 lis 12:32