pomoze ktos bardzo wazne
ANIA14: MAM KILKA ZADAN DO ROZWIAZANIA. MOZE KTOS BY MI POMOGL JE DOPROWADZIC DO KONCA?
zadanie 1.
OBLICZ;
A)
[(9 12 )−3 * (181){12]−4 =
(powyzej ma byc do potegi ulamka 12 cos mi robi blad ale wiecie o co chodzi)
B) log84+log816=
C) log200−log52=
D) 3(log64+2log63)=
zadanie2.
wykres funkcji f(x)=2x przesunieto rownolegle o wektor u→ = [2,−1] i otrzymano wykres funkcji
g.
a) napisz wzor funkcji g
b)naszkicuj wykres funkcji g
c)podaj wlasnosci funkcji g.
zadanie 3.
naszkicuj wykres funkcji f(x)= log12 (x+3)−1
a)podaj dziedzine funkcji f.
b) oblicz wspolrzedne punktu wspolnego wykresu funkcji f i osi OX
c) oblicz wartosc funkcji dla argumentu 6. odczytaj z wykresu , dla jakich argumentow wartosci
funkcji sa wieksze od −3.
26 lis 08:58
aniabb:
1.a. {1/27 * 1/9}−4 = 320
b. log864=2
c. 2+log2−log52=
d. 32=9
26 lis 09:05
aniabb:

g(x)=2
x−2−1 zielony
własności odczytaj z rys.
26 lis 09:07
irena_1: 1.
| | 1 | |
=[3−3* |
| ]−4=[3−3*3−2]−4= |
| | 9 | |
=[3
−5]
−4=3
20
26 lis 09:08
aniabb:

zadanie 3
dziedzina x>−3
x=−2,5
y=log
1/29 − 1 = −4,1699250014423123629074778878956
x∊(−3;1)
26 lis 09:24
ANIA14: nie jestem pewna co do tych rozwiazan sprawdzi ktos te rozwiazania? chodzi mi o funkcje
26 lis 18:41