| π | ||
sin( | −x)=sin2x | |
| 4 |
| 2x+π4−x | 2x−π4+x | |||
2cos | *sin | = 0 | ||
| 2 | 2 |
| 4x+π | ||
cos | = 0 | |
| 8 |
| 12x−π | ||
sin | = 0 | |
| 8 |
| 4x+π | π | ||
= | +kπ | ||
| 8 | 2 |
| 12x−π | |
= kπ | |
| 8 |
| 3π | ||
x = | + 2kπ | |
| 4 |
| π | 2kπ | |||
x = | + | |||
| 12 | 3 |
| π | ||
sin(2x) = sin( | − x) | |
| 4 |
| π | π | |||
2x = | − x + k * 2π ∨ 2x = π − | + x + k * 2π | ||
| 4 | 4 |
| π | 3 | |||
3x = | + k * 2π ∨ x = | π + k * 2π | ||
| 4 | 4 |
| 3 | 2 | |||
x = | π + k * | π | ||
| 4 | 3 |
| π | 2 | 3 | ||||
x = | + k * | π ∨ x = | π + k * 2π | |||
| 12 | 3 | 4 |