| x | π | |||
3ctg( | − | )=√3 x∊(−10π,−π) | ||
| 3 | 2 |
| x | π | π | ||||
3( | − | )= | +kπ | |||
| 3 | 2 | 6 |
| 3π | π | |||
x− | = | +kπ | ||
| 2 | 6 |
| 10π | ||
x= | +kπ | |
| 6 |
| −2π | 2 | |||
x=( | +kπ,9 | π) | ||
| 6 | 6 |
| √3 | ||
ctg(x3−π2) = | ||
| 3 |
| √3 | ||
−tgx3 = | ||
| 3 |
| √3 | ||
tgx3 = − | ||
| 3 |
| x | π | ||
= − | +kπ | ||
| 3 | 6 |
| π | ||
x = − | +3kπ | |
| 2 |
| π | ||
−10π < − | +3kπ < −π | |
| 2 |
| 19π | π | |||
− | < 3kπ < − | |||
| 2 | 2 |
| 19 | 1 | |||
− | < k < − | |||
| 6 | 6 |
| π | 7π | |||
x = − | −3π = − | |||
| 2 | 2 |
| π | 13π | |||
x = − | −6π = − | |||
| 2 | 2 |
| π | 19π | |||
x = − | −9π = − | |||
| 2 | 2 |