matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdzenie!
Monika:
sin4x=1 x∊[0,π]
π
sin4x=sin
2
π
4x=
2
π
x=
8
25 lis 23:40
Basia:
dobrze
25 lis 23:42
ZKS:
Brakuje jeszcze jednego rozwiązania.
25 lis 23:44
ZKS:
π
5
x =
∨ x =
π
8
8
25 lis 23:45