| 1 | √3 | |||
sin(x+π3) = sinx*cosπ3+sinπ3*cosx = | *sinx + | *cosx | ||
| 2 | 2 |
| 1 | √3 | |||
sin(x−π3) = sinx*cosπ3−sinπ3*cosx = | *sinx − | *cosx | ||
| 2 | 2 |
| π | π | |||
sin(x + | )sin(x − | ) = | ||
| 3 | 3 |
| π | π | |||
−sin(x + | )sin( | − x) = | ||
| 3 | 3 |
| 1 |
|
| |||||||||||||||||||
− | * 2sin( | )sin( | ) = | ||||||||||||||||||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | 2 | ||||
− | cos(2x) + | cos( | π) = | |||
| 2 | 2 | 3 |
| 1 | 1 | |||
− | cos(2x) − | |||
| 2 | 4 |
| 1 | 1 | 1 | ||||
− | cos(2x) − | = − | / * (−2) | |||
| 2 | 4 | 2 |
| 1 | 1 | |||
cos(2x) = 1 − | ⇒ cos(2x) = | |||
| 2 | 2 |
| x + y | y − x | |||
2sin( | )sin( | ) = cos(x) − cos(y) | ||
| 2 | 2 |