matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Monika:
π
3π
sin(x+
)=cos
6
8
3π
π
3π
4π−3π
π
cos
=cos(
−
)=cos(
)=sin
8
2
8
8
8
π
π
sin(x+
)=sin
6
8
π
π
π
7π
x+
=
+2kπ v x+
=
+2kπ
6
8
6
8
π
17π
x=−
+2kπ v x=
+2kπ
12
12
25 lis 22:53
Monika:
proszę o sprawdzenie
25 lis 23:01
Basia:
3π
π
3π
cos
≠
cos(
−
)
8
2
8
3π
π
3π
4π−3π
cos
= sin(
−
) = sin
8
2
8
8
dalej jest wszystko w porządku
25 lis 23:04