Do okręgu..
Moni3ka140: Do okręgu o środku S = (1, 1) należy punkt A = (3, 3). Oblicz pole trójkąta równobocznego
wpisanego w ten okrąg.
25 lis 22:02
Beti: | | 2 | |
czyli |AS| = r = |
| hΔ −−> zastosuj wzór na długość odcinka |
| | 3 | |
25 lis 22:04
aniabb:
R=√4+4=2√2
R=2/3 h
h=3√2
h=a√3/2
a=2√6
P=a2√3/4 = 6√3
25 lis 22:07
Moni3ka140: czyli które rozwiązanie jest dobre?
25 lis 22:10
Beti: tu jest tylko jedno rozwiązanie − od
ani, ponieważ ja podałam Ci tylko wzory, z których
musisz skorzystać, żeby rozwiązać zad.
25 lis 22:13
Moni3ka140: ok dzięki
25 lis 22:14