matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz x gdy:
Moni3ka140:
a) log
1/6
x=3 b) log
x
625=2
25 lis 21:22
think:
log
a
b = c ⇔ a
c
= b oraz: a >0 i a ≠ 1 b > 0
25 lis 21:25
ala:
b)log
x
625=2 x
2
=625 x=25 a)(
1
6
)
3
=x x=
1
216
25 lis 21:33