matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
aanneettqq:
MOŻE KTOŚ POMOŻE ?
Przekroj osiowy stozka jest trojkatem rownoramiennym, ktorego kat przy podstawie ma miare 30 stopni. Twoprzaca stozka ma dlugosc 6. Oblicz poe powierzchni bocznej tego stozka
25 lis 20:16
Beti:
α = 30
o
, l = 6 P
b
= πrl
r
cos30
o
=
l
√
3
r
=
2
6
r = 3
√
3
P
b
= ... dokończ
25 lis 20:26
aanneettqq:
18
√
3
II ?
25 lis 20:30
Beti:
tak
25 lis 20:31
aanneettqq:
dziekuje
25 lis 20:32