matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY ;)
aanneettqq:
PROSZĘ O POMOC
!
Objętosc szescianu jest rowna 6 pierwiastka z 6 . Oblicz dlugosc przekatnej tego szescianu .
25 lis 20:13
ala:
V=a
3
a
3
=6
√
6
a=
√
6
d=a
√
3
d=
√
6
*
√
3
=
√
18
=3
√
2
25 lis 22:03