pytania
Miqstu: chcę przesunąć funkcję x o 2 w prawo.. czy to wyglada tak: f(x)=(x−2) ?po drugie: granica
limx−>0− (x−2)lnx= −2 ln 0− ? czyli ta granica nie istnieje? rysuje wykres lnx zeby to
stwierdzic?
25 lis 19:48
Basia:
ależ istnieje = −2*(−∞) = +∞
25 lis 20:04
Basia:
a nie przy x→0− nie tyle nie istnieje ile nie ma sensu bo lnx istnieje dla x>0
przy x→0+ = +∞
25 lis 20:08
Miqstu: przeciez ln 0+ to jest −∞
25 lis 20:27
Miqstu: prawda?
25 lis 21:23
Miqstu: 
proszę o odpisanie jeśli ktoś może
25 lis 21:30
Basia: prawda; ale to jest granica prawostronna, nie lewostronna
lnx dla x→0− nie istnieje
25 lis 21:32