matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Pepsi2092:
log
2
(n+1)
Granica. Jak obliczyć taką granicę: lim=
?
log
3
(n
2
+2n+1)
n−>∞
25 lis 19:25
Basia:
log
2
(n+1)
log
3
(n
2
+2n+1) = log
3
(n+1)
2
= 2log
3
(n+1) = 2*
log
2
3
podstaw i przekształć to wszystko
25 lis 19:35
Pepsi2092:
Dziękować
Basiu
25 lis 19:37