matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jhfk
Edit:
4. do wykresu pewnej funkcji wykładniczej nalezy punkt A=(−3,8). funkcje mozna zapisac za pomoca wzoru a. f(x)= (1/2) do potegi x b. f(x)=2 do potegi x c. f(x)= −2x+2 d.f(x)=x do potegi 1/2 Prosze o wyjaśnienia
25 lis 18:52
krystek:
y=a
x
podstaw 8=a
−3
wylicz a
25 lis 18:59