matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Kara:
Rozwiąż równanie/: x
3
−3x
2
−4x+12=0
25 lis 17:43
aniabb:
x
2
(x−3)−4(x−3)=0 (x
2
−4)(x−3)=0 (x−2)(x+2)(x−3)=0 x={−2;2;3}
25 lis 17:45
abc:
x
2
(x − 3) − 4(x − 3) = 0, dalej sproboj sama
25 lis 17:45
abc:
*sprobuj
25 lis 17:45