awdaw
bolo: Narysuj wykres fukncji f(x)=|sinx|−sinx dla x∊<−2π;2π>.
Moze mi ktos napisac sposob opuszczania wart. bezwglednej bo mi wychodzi
2sinx lub 0 a wychodzi samo 2 lub 0 i nie dokonca wiem w jakich przedzialach i dlaczego
25 lis 17:31
Saizou : dla x∊<−2π:−π>U<0:π>
f(x)=sinx−sinx=0
dla x∊(−π:0)U(π:−2π)
f(x)=−sinx−sinx=−2sinx
25 lis 17:34
bolo: ok, rozumiem. Mialem dobry sposob rozumowania.
narysuj wykres funkcji g(x)=f|x| dla x<−2π;2π> Jak sa zasady przy takim przekstalceniu ?
25 lis 17:57
bolo: moze ktos pomoc ?
25 lis 18:39
bolo:
25 lis 18:57
bolo:
25 lis 19:30
bolo:
25 lis 19:58
Aga1.:

Dany jest wykres funkcji y=f(x)−−czerwony kolor.
Narysuj wykres y=f(IxI)
y=f(IxI) − niebieski kolor (narysowałam linią przerywaną, by widać było i kolor czerwony
25 lis 20:07