matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
......:
oblicz objetosc walaca jezeli pole powierzchni bocznej wynosi 20π a pole calkowite 40π
25 lis 17:12
dero2005:
⎧
2πrh = 20π
⎩
2πr
2
+2πrh = 40π
po wyliczeniu r i h V = πr
2
*h =
25 lis 17:42