25 lis 16:38
Szajbus: UP
25 lis 17:04
Szajbus: UP1
25 lis 17:58
aniabb: jest
25 lis 18:02
Szajbus: Przepraszam, co jest ?
25 lis 18:05
aniabb: w 5a jest symetryczny
25 lis 18:06
Szajbus: Ok a jak to wyliczyć

I pozostałe są dobrze

Zaznaczałem
− to źle
ptaszek to dobrze ..
25 lis 18:08
aniabb: ten rys w 4 jest źle ale odpowiedzi dobrze
25 lis 18:10
Szajbus: Czemu niby źle
25 lis 18:11
zombi: | | 2x−4 | | 2(x−5)+6 | | 6 | |
Zamień sobie F(x)= |
| = |
| = |
| +2 masz przesunięcie o wektor [5,2] |
| | x−5 | | x−5 | | x−5 | |
czyli jest
25 lis 18:12
Szajbus: dzieki

a ten wykres to mi sie wydaje dobrze ...
25 lis 18:13
zombi: Napisałeś, że dziedzina to R\{2}, a u ciebie na rysunku wykres funkcji przyjmuje jakąś wartość
dla x=2, na odwrót narysowałeś asymptoty, dlatego...
25 lis 18:14
aniabb: bo dla x≠2 jest dziedzina a u Ciebie asymptota pionowa przechodzi przez 1
i powinna być asymptota pozioma y=1 a u ciebie jest 2
a to odpowiedź 4b też masz źle..bo tam jest prawda
25 lis 18:14
Szajbus: Czyli jak powinien wyglądać ten rysunek bo tera to juz sie pogubilem ...
25 lis 18:15
Szajbus: Ok juz wiem dzieks ...
25 lis 18:16
aniabb:
25 lis 18:17