matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadać zbieżnosc szeregu
apsik:
zbadać zbieżnosc szeregu
n!
∑
100
n
zrobilam tak:
a
n+1
(n+1)!*100
n
n+1
lim n
∞
= lim n→
∞
= lim n→
∞
=
∞
a
n
n!*100
n+1
100
czyli według d'Amberta g>1 czyli szereg jest rozbiezny?
25 lis 16:11
ICSP:
25 lis 16:24