matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sinusy
Izabela3333:
2cos
2
alfa + 1 dzielone wszystko przez sin alfa =
?
25 lis 16:10
M:
24 sty 17:13
Bo_ra:
2cos
2
α+1
=2cos
2
α+cos
2
α+sin
2
α}{sinα}=
sinα
3cos
2
α+sin
2
α
=U{3(1−sin
2
α}+sin
2
α}{sinα}=
sinα
3−2sin
2
α
3
=
=
−2sinα
sinα
sinα
24 sty 17:57