.
procent: wskaz miejsca zerowe funkcji
2x −1 dla x wiekszego od 0
4x−2 dla x ≥ 0
25 lis 15:33
procent: to bedzie 12x
25 lis 15:35
parabola: pomocy !
25 lis 15:42
konrad:
2x−1=0
2x=1
x=0 ⇒ brak
4x−2=0
4x=2
x={1}{2}
25 lis 15:46
procent: x=
12
25 lis 15:47
Eta:
2
x−1=0 ⇒2
x=1=2
0 ⇒ x=0 nie spełnia warunku x>0 czyli odpada −−brak miejsca zerowego
| | 1 | |
4x−2=0 ⇒ 22x= 21 ⇒ 2x=1 ⇒ x= |
| >0 czyli jest miejscem zerowym |
| | 2 | |
25 lis 15:48
procent: ale tam mam pary rozwiazan np. 12, 1 lub12, −1
25 lis 15:50
procent: i jeszcze −1,2 −1,0
25 lis 15:50
procent: to bedzie
12 i 1
25 lis 15:53
Aga1.: Źle warunki zapisałeś, bo nie może być
x>0
i niżej x≥0
25 lis 15:55
procent: ma byc 2z −2 dla x mniejszego od 0
25 lis 15:57
Aga1.: Rozumiem,że jest podana jedna funkcja.
25 lis 15:57
procent: 2x−2
25 lis 15:57
procent: tak jedna
25 lis 15:57
Aga1.: 2x−2=0
2x=21
x=1, ale 1∉(−∞,0)
Coś jeszcze jest źle.
Zapisz treść zadania tak jak jest w książce.
25 lis 16:00
procent: to z arkusza maturalnego
wskaż miejsca zerowe funkcji f(x)= 2x−2 dla x mniejszego od 2
4x−2 dla x≥0
a. −1,2 b. −1,0 c. 1 12 d. −1, 12
25 lis 16:03
procent: wiesz juz gdzie blad?
25 lis 16:08
Aga1.: Teraz napisałeś zupełnie co innego niż wcześniej.
2
x−2=0
x=1 i 1<2
4
x−2=0
odp.c
25 lis 16:11