ciag geometryczny
mikołaj:
| | 1 | |
Pomiędzy liczby 3 i − |
| wstaw takie dwie liczby ,które z danymi utworzą ciąg geometryczny. |
| | 9 | |
25 lis 13:59
konrad:
x
2=3y
rozwiązać układ
25 lis 14:10
mikołaj: mam problem z rozwiązanie tego układu można prosić o pomoc?
25 lis 18:17
aniabb:
3*q*q*q=1/9
q3=1/27
q=1/3
3, 1, 1/3, 1/9
25 lis 18:20
aniabb:
25 lis 18:22
mikołaj: | | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
dzięki  a tam jest − |
| co wtedy ? gdy mnoże |
| * |
| = |
| a nie minus |
| | 9 | | 3 | | 3 | | 9 | |
jedna dziwiąta
25 lis 18:22
aniabb: no to q=−1/3
więc 3, −1, 1/3 −1/9
25 lis 18:23
mikołaj: dzięki
25 lis 18:24