matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste ukłądy równan
ania:
rozwiąż ukłąd równan a
2
+b
2
−10a+13=5 a
2
+b
2
+2a+1=5
25 lis 13:59
ZKS:
{a
2
+ b
2
− 10a = −8 {a
2
+ b
2
+ 2a = 4 −−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−(
−
) −12a = −12 ⇒ a = 1 b
2
= −8 + 10 − 1 ⇒ b
2
= 1 ⇒ b = ±1
25 lis 14:22
ania:
sorki miało byc taki ukłąd równan
https://matematykaszkolna.pl/forum/169759.html
25 lis 14:27